• Έξι λύσεις για να μην σταματήσετε το γυμναστήριο

  Να πώς να εντάξετε την καθημερινή άσκηση στο πρόγραμμά σας και να σταματήσετε να βρίσκετε δικαιολογίες για να παραμείνετε στην “ζεστασιά” του καναπέ σας:

  1. Κάντε τη γυμναστική που σας αρέσει: είτε πρόκειται για βάρη, είτε για κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, το είδος της άθλησης θα πρέπει να σας ταιριάζει ώστε να μην τη βαρεθείτε εύκολα. Ρωτήστε το γυμναστή σας για τα προγράμματα που προσφέρονται και μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάποιο είδος και να κάνετε μια αλλαγή.
  2. Πείτε το στους φίλους σας. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να κάνετε πίσω και να παραδεχθείτε ότι τελικά τα παρατήσατε.
  3. Μην φορτώνετε το πρόγραμμά σας με υποχρεώσεις. Αφήστε κενό ένα διάστημα μέσα στην ημέρα χωρίς να έχετε κανονίσει κάτι, ώστε να αφιερώσετε το χρόνο αυτό στη γυμναστική.
  4. Μην απογοητεύεστε. Δεν γίνονται θαύματα μέσα σε μια ημέρα. Αν όμως επιμείνετε, τότε σε λίγο διάστημα θα δείτε τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σας και αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση.
  5. Γεμίστε ενέργεια. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, ανάλατους ξηρούς καρπούς ή λίγο φυστικοβούτυρο που θα σας δώσουν την απαραίτητη αντοχή, χωρίς όμως να σας βαρύνουν ή να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.
  6. Κάντε ένα διάλειμμα. Χαμηλώστε το επίπεδο της έντασης της γυμναστικής για να μην κουράσετε το σώμα σας και κάντε μικρές αλλά σταθερές προόδους στο επίπεδο ης άσκησης.