• 5 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος μετά τις γιορτές

  Μετά τις γιορτές, οι περισσότεροι από μας θέλουμε να χάσουμε το βάρος που πήραμε τρώγοντας περισσότερο από το κανονικό για μεγάλη περίοδο.

  Επειδή όμως οι έρευνες δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που έχασαν βάρος κάνοντας δίαιτα το ξαναπήραν σχετικά γρήγορα, εδώ είναι πέντε απλοί τρόποι για να χάσετε ό,τι πήρατε εύκολα και μόνιμα:

  Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής

  Θα σας θυμίζει πόση ώρα έχει περάσει από τότε που φάγατε και θα αποκτήσετε επίγνωση του τι καταναλώνετε. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε σκληρές δίαιτες αν εντοπίσουμε τι είναι αυτό που μας παχαίνει και το περιορίσουμε: Άλλος τρώει πολύ ψωμί, άλλος πολλά γλυκά, άλλος πίνει κάθε μέρα αλκοόλ ή κρασί . Άλλος τσιμπολογάει ενδιάμεσα από τα γεύματα. Εντοπίστε το δικό σας μοτίβο και κόψτε ή μειώστε τις ατασθαλίες σας. Θα δείτε διαφορά γρήγορα, ίσως και χωρίς να χρειαστεί να κάνετε άλλες περικοπές!

  Πίνετε περισσότερο νερό.

  Οι περισσότεροι διαιτολόγοι συνιστούν να πίνετε ένα ποτήρι νερό όταν αισθάνεστε πεινασμένοι αντί να τσιμπολογήσετε. Αντικαταστήστε και τα ποτά με πολλές θερμίδες με νερό όσο μπορείτε. Για παράδειγμα, αν είστε σπίτι και όχι σε φάση κοινωνικής συναναστροφής και διασκέδασης, είναι καλό να κάνετε για λίγο στην άκρη αναψυκτικά, κρασί και αλκοολούχα.

  Μειώστε τη ζάχαρη

  Η εξάλειψη επεξεργασμένης ζάχαρης από τη διατροφή σας σημαίνει απώλεια βάρους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το δέρμα, σταθεροποιεί τη διάθεσή σας και μειώνει τον  πόνο στις αρθρώσεις . Η ζάχαρη κρύβεται και εκεί που δεν την υπολογίζετε, όπως στον καφέ και το τσάι σας που πρέπει να μάθετε να τα πίνετε αν όχι σκέτα, τουλάχιστον όχι τόσο γλυκά. Ένας τρόπος είναι να τη μειώσετε σταδιακά μέχρι να συνηθίσετε στη γεύση .

  Κοιμηθείτε περισσότερο

  Οι έρευνες δείχνουν ότι το συχνό ξενύχτι παχαίνει! Κοιμηθείτε αρκετά!

  Γυμναστείτε περισσότερο

  Κατεβάστε στο κινητό σας ένα fitness tracker app που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σημειώσεις πόση άσκηση κάνετε κάθε μέρα. Θυμηθείτε ότι για να χάσετε βάρος πρέπει να έχετε αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων. Να καίτε δηλαδή περισσότερες θερμίδες απ’όσες προσλαμβάνετε από τη διατροφή σας. Αυξήστε την καθημερινή σας δραστηριότητα.  Περπατήστε γρήγορα τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Ανεβείτε σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ, για παράδειγμα στο μετρό επιλέξτε τις σκάλες αντί τις κυλιόμενες. Προσέξτε, όμως, αυτό δεν σας δίνει άφεση για να φάτε απενοχοποιημένα. Για παράδειγμα, ένα άτομο 75 κιλών θα κάψει σε 20 λεπτά της ώρας περπάτημα 63 θερμίδες περίπου.  100 γραμμάρια σοκολάτας έχουν περίπου 500 θερμίδες, άρα για να τα κάψει πρέπει να περπατάει έντονα πάνω από δυόμιση ώρες!

  Αν γραφτείτε σε γυμναστήριο, προσέξτε να μη κουραστείτε πολύ από την πρώτη μέρα και μετά απογοητευτείτε και σταματήσετε. Συζητήστε με έναν έμπειρο γυμναστή τους στόχους σας και αφήστε τον να σας βγάλει ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Και θυμηθείτε: Μετά από μια σωστή προπόνηση, ο μεταβολισμός σας δουλεύει υψηλά για πολλές ώρες αργότερα.